icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review

Een tankpas voor de ZZP’er

Als ZZP’er mag je ieder kwartaal over al je zakelijke kosten de btw terugvragen. Om te kunnen profiteren van de maximale btw teruggave over je reiskosten ben je wel verplicht om al je bonnetjes te bewaren. Bonnetjes van je tankbeurten, maar ook van parkeertransacties of de trein. Maar dit kan makkelijker, namelijk met een tankpas.

zzp tankpas

Bij het gebruik van een tankpas komen al je tankkosten op één overzichtelijke factuur terecht. Zo kun je eenvoudig de factuur gebruiken voor het terugvragen van de btw. Bekijk eens onze tips over maximale btw-teruggave en profiteer meteen.

Meer dan een tankpas

Je wist het misschien al, maar er zijn tankpassen waar je meer mee kan dan alleen tanken. Met sommige tankpassen kun je namelijk ook parkeer-, wasstraat, en treinkosten afrekenen. Er zijn zelfs tankpassen die gebruik maken van een handige parkeerapp. Deze reiskosten worden allemaal verzameld op één factuur voor maximale btw teruggave. Check eens ons artikel over tankpassen vergelijken. Hierin leggen we uit waar je op moet letten bij de keuze voor een tankpas..  

Waar moet je opletten?

Bij het kiezen van de juiste tankpas moet je als ZZP’er rekening houden met een aantal dingen. Zo kan het zijn dat er bij de aanvraag van een tankpas borg wordt gevraagd. Ook zijn er tankpassen waarmee je korting op de landelijke adviesprijs krijgt. Lees hier waar je nog meer op moet letten.    

Kan ik ook een tankpas aanvragen?

Elke ZZP’er kan een tankpas aanvragen. Zolang je maar bent ingeschreven bij de KvK en een zakelijke bankrekening hebt. Je heb al een tankpas voor minder dan 7 euro per maand. Die kosten heb je zo terugverdiend! Omdat wij een samenwerking hebben met movemove.com hebben wij een speciaal aanbod voor jou. Bekijk het aanbod en vraag jouw tankpas vandaag nog aan.