icon-check icon-warning icon-faq icon-twitter icon-facebook icon-warning instagram alert play icon-search icon-close icon-close2 icon-whatsapp icon-linkedin icon-time icon-tanken icon-aarde icon-kaart icon-grafiek icon-team Google review

3 voordelen van een mobiliteitskaart

De mobiliteitspas is ‘de grote broer’ van de tankpas. Je rekent niet alleen je benzine af, maar ook al je zakelijke reiskosten. De kosten worden vervolgens op één factuur naar je verzonden. Handig! Daarom vertellen we je graag meer over de drie voordelen van deze ‘tankpas plus’.

Voordelen van een mobiliteitskaart

1. Bespaar tijd: één overzichtelijk factuur

Een op de vijf zzp’ers gebruikt een mobiliteitspas*. Hun belangrijkste reden? De tijd die ze besparen op hun administratie doordat alle vervoerskosten op één factuur terecht komen. Het maakt namelijk niet uit of en hoe vaak je met de trein, bus, tram of metro reist, en welke kosten je daarnaast nog maakt voor een ov-fiets, de wasstraat, parkeren of het opladen van je auto. Al deze kosten komen wekelijks of maandelijks op één overzichtelijke factuur naar je toe. Dus geen gedoe meer met bonnetjes én je kunt eenvoudig profiteren van maximale btw-teruggave.

2. Bespaar geld: nooit meer bonnetjes kwijt

Iedere zzp’er of medewerker kent het: het kwijtgeraakte bonnetje. Zonde, want je raakt daar dubbel geld mee kwijt: je kunt de kosten dan niet meer – fiscaal vriendelijk – aftrekken én je kunt de btw niet meer terugvragen. Met een mobiliteitspas hoef je alleen te zorgen dat je deze pas niet kwijtraakt, en dat je ‘m voor al je zakelijke reiskosten gebruikt. Scheelt naast een hoop tijd voor jou, je medewerkers én de boekhouder dus ook geld.

3. Flexibiliteit: kies zelf je vervoersmiddel

Er zijn verschillende aanbieders van een mobiliteitskaart. De meesten richten zich op één vervoersoort. De NS Business Card gebruik je voor alle vormen van openbaar vervoer. De autobranche heeft verschillende tankpassen wanneer je alleen met de auto hoeft te reizen. Met een universele mobiliteitspas zoals MoveMove, kies je zelf welk vervoersmiddel op dat moment het beste past en ben je dus flexibeler. Is het druk op de weg? Check dan in met je pas in de trein, tram, bus of metro of huur een ov-fiets. Ga je met de auto? Betaal dan je tankbeurt en de parkeerkosten met de tankpas, of gebruik een aanvullende laadpas voor het opladen van je auto. Of combineer: eerst met de auto, het laatste stukje met het openbaar vervoer. Handig als je in het centrum van een drukke stad moet zijn.

Alle voordelen op een rijtje

Iedere mobiliteitskaart is dus net even anders. Een universele mobiliteitspas bied je in ieder geval de volgende voordelen:

  • Tanken bij alle tankstations in Nederland én ruim 55.000 stations in Europa
  • Werkt ook in de trein, tram, metro of bus
  • Extra’s zoals een ov-fiets, parkeren, de wasstraat of elektrisch laden met een laadpas
  • Al je zakelijke reiskosten op één factuur

Let bij je keuze voor een mobiliteitspas ook op de volgende punten:

  • Achteraf betalen. Profiteer van maximale btw-teruggave.
  • Maandelijks opzegbaar. Zorg dat je niet vastzit.
  • Maandelijkse kosten en kosten (per transactie) voor gebruik van extra diensten.
  • Koppeling met je boekhoudsysteem. Dat scheelt tijd en geld.
  • Koppeling met je rittenregistratie. Maakt het makkelijker.

Dus: heb jij of hebben jouw medewerkers meerdere vormen van reiskosten en wil je ál deze kosten overzichtelijk op één factuur zodat je tijd en geld bespaart? Dan is een mobiliteitspas zeker wat voor jou.